PROFESSIONALS

Professionals

Wie zijn wij?

Grip is een zorgaanbieder met geregistreerde professionals en biedt begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, psychosociale problematiek, psychiatrische problematiek en/of een residentiële achtergrond. Grip staat voor betrokkenheid, betrouwbaarheid en professionaliteit. Bij ons staat de cliënt centraal.

Grip biedt zorg op maat in eigen leefomgeving van de cliënten. Soms is het voor een optimale ontwikkeling echter nodig om uit de eigen leefomgeving te stappen. Ook hierin hebben wij een uitgebreid aanbod.

DIENSTEN

Wij zijn gespecialiseerd in diverse diensten en doen dit altijd op maat. Onze mensen die wel aansluiting vinden met de doelgroep. Dit is onze sleutel tot een succesvolle samenwerking

CRIMINILATIEITSPREVENTIE

De geslotenheid van sommige hechte wijken en buurten bemoeilijkt het werk van de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Door deze geslotenheid is de informatiepositie van de boa vaak beperkt: men valt op in de gemeenschap en daardoor loopt een opsporingsonderzoek snel ‘stuk’. Wij hebben de juiste mensen die snel in contact komen!

Het is behoorlijk ingewikkeld om in een omgeving waar iedereen elkaar kent, verraad wordt bestraft en buitenstaanders direct opvallen, een netwerk van informanten op te bouwen. Dit blijkt uit diverse onderzoeken van Bureau Bervoets / Monique Bruinsma.

Grip is de schakel, professionals die geregistreerd zijn. Het maken van verbinding in deze gemeenschappen komt het vooral aan op houding, kennis en timing van team Grip, die situaties goed moeten kunnen aanvoelen.

de sleutels van Grip

  • De schakel (in gesloten gelederen)

  • Methodisch werken en deskundigheid

  • De juiste persoon op de juiste opdracht

  • Effectieve inzet is duurzaam

  • Hoogopgeleide en geregistreerde voorbeeldfiguren

Vorig jaar zat ik bij Halt, nu in de studio van Gripzorg. Ik zocht een voorbeeld, dat is Pascal!

Mike

Het is nooit te laat voor hulp, maar hoe eerder hoe beter. Ik ben er blij mee, discipline om naar een doel te werken, dat motiveert mij.

Mohammed

Niet bang zijn maar gewoon doen, mijn zelfvertrouwen heb ik opgebouwd door teksten te schrijven en mij te uiten voor anderen.

Sander